به نظر مي رسد هنگامي که کار وي به جاي باريک کشيد و خود را در يک قدمي طناب دار مشاهده کرد، اين اسامي را به زبان آورده است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از خبرنگار شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ بعد از کش مکش هاي زيادي که در جريان پرونده متهم نفتي به وجود آمد بالاخره در يازدهم مهر ماه سال جاري، اولين جلسه دادگاه فساد نفتي برگزار شد.
شايد يکي از مهم ترين علت هايي که باعث شده است روند رسيدگي به اتهامات اين متهم نفتي طولاني شود، سرسختي وي در عدم افشاي همدستان و يا مرتبطين خود بوده است.
در همين راستا اميرعباس سلطاني، نماينده مجلس گفته بود که وي در معرفي تعداي از نزديکان وحاميانش مقاومت کرده و زنجاني دراين زمينه همکاري درستي با قوه قضاييه نداشته است.
در نهايت پس از گذشت ۶۳۰ روز از بازداشت وي، بالاخره پرونده ۲۰۹ جلدي وي که حدود 4 هزار صفحه را در بر مي گرفت رو نمايي شد.
نماينده دادستان در دادگاه قرار مجرميت بابک زنجاني متولد ۱۳۵۲ صادره از تهران را به شرح ذيل اعلام کرد:
۱ـ فساد في الارض و اخلال در نظام اقتصادي کشور
۲ـ کلاهبرداري گسترده از شرکت ملي نفت ايران
۳ـ کلاهبرداري از بانک اف آي آي بي و جعل حواله بانکي به نام «ي»
۴ـ جعل حواله بانکي از بانک عرب ترک به بانک کنت به حساب آقاي «ي»
۵ـ جعل حواله ارزي از بانک اف آي آي بي به بانک مسکن
۶ـ جعل چندين مورد حواله ارزي از بانک کنت به موسسه مالي توسعه
۷ـ جعل دستور انتقال بين بانکي از بانک اف آي آي بي به بانک اسلام
۸ـ جعل حواله نزد بانک مرکزي، جعل اسناد بانک و جعل مهر
۹ـ پولشويي به مبلغ ۱۹۶۷ميليون يورو و نشر اکاذيب
بابک زنجاني که تا اين لحظه از افرادي نام نبرده بود، هنگامي که فساد في الارض و اخلال در نظام اقتصادي را در کارنامه خود ديد لب به سخن گشود و اسامي تعدادي را مطرح کرد؛ چرا که در غير اينصورت بابک زنجاني بايد مي پذيرفت که گردن خود را به چوبه دار ببخشد.
پس از قرائت کيفر خواست بابک زنجاني طي سه جلسه در نهايت از اسامي که در طول دو سال گذشته از ذکر نام آنها خودداري کرده بود نام برده و در اولين صحبت خود اظهار داشت: بيژن زنگنه با بيان اينکه معلوم نيست من داراييهايم را از کجا آوردهام جوسازي ميکند و متاسفانه دادسرا هم فريب اين اشخاص را ميخورد و اقدامات من اخلال در اقتصاد با علم به ضربه زدن به نظام کشور عنوان ميشود.
وي ادامه داد: آقايان در وزارت نفت و بانک مرکزي مدام ژستهايي را نزد رسانهها ميگيرند و ميگويند ما آماده دريافت مطالبات هستيم، اين ژستها سياسي است و اينکه ميگويند در هر کشوري بانک دارند و ميتوانند مطالبات را وصول کنند يک دروغ است، چرا که اگر يک چنين توانايي وجود داشت پولهاي نفتي را وصول ميکرديد، بنابراين اين ژستها را براي کسي بگيريد که کشور را نميشناسد نه من که کل دنيا دور زدهام.
وي از ملاقاتي که در تاريخ 2 بهمنماه سال 92 با معاون اول قوه قضاييه و دادستان تهران داشت سخن گفت و افزود: حجتالاسلام محسني اژهاي و جعفري دولتآبادي در همين سلول چند متري که يک گوشهاش توالت و يک گوشهاش تخت است به ديدن من آمدند و با من صحبت کردند و گفتند که «به نحوي اين تسويهحسابها را انجام بده و اين سر و صداها را بخوابان». متأسفانه وزارت نفت به کارمندان خود هم رحم نميکند و ناآگاهي هاي خود را به گردن آقاي (ج) انداخته.
متهم پرونده فساد نفتي گفت: مسئول امور حقوقي وزارت نفت ميگويد ب-ز يک سنت هم به حساب ما پول واريز نکرده است، آيا شما شماره حسابي دادهايد که به آن پول واريز کنم؟
وي در جايي ديگر از دفاعيات خود گفت: ارديبهشتماه سال 92 وزير نفت دستور ميدهد تفاهمنامهاي بين شرکت HK و بانک مالزي منعقد شود و براي خروج از تحريم تلاشهايي صورت گيرد. در اين تفاهمنامه قرار شد به من به عنوان ضامن قرارداد چک ارزي به مبلغ 2 ميليارد و 66 ميليون يورو بدهند و من نيز در قبال آن يک زمين معرفي کنم که زمين واقع در خيابان ايران زمين را معرفي کردم که در کارشناسيهاي صورت گرفته که يکي از کارشناسان آن يکي از وزراي قديم کشور بود، اين زمين يک هزار و 760 ميليارد تومان ارزيابي شد.
وي ادامه داد: من نيز با آقاي م.ش تفاهمنامهاي امضا کردم تا او محمولههاي نفتي را به فروش برساند و بابت فروش درصد دريافت کند اما اين امر مستلزم آن بود که مدارک بار را تحويل دهند که تا به امروز هيچ مدرکي از شرکت نفت و نيکو نگرفتهام.
متهم پرونده نفتي ادامه داد: با تغيير دولت وزير نفت جديد اعلام کرد که تفاهمنامه وزير قبلي اعتباري ندارد و از قوه قضائيه خواست که مرا ممنوعالخروج کند و دستگاه قضايي در تاريخ 9 دي سال 92 مرا بازداشت کرد. در حالي که اين کار خلاف قرارداد صورت گرفت و من 5 ماه زودتر بازداشت شدم چون چکي که داده بودم مربوط به 5 ماه آينده بود.
در جلسه بعدي دفاعيات بابک زنجاني اسامي ديگري نيز از سوي وي برده شد که در زير به آنها اشاره مي شود:
متهم نفتي در ادامه روند دفاعيات خود در پنجمين جلسه دادگاه گفت: قبل از تحريم من 4 ميليارد يورو براي کمک به تأمين اجتماعي دادم و قرار شد در عوض اين کمک يک شرکت بگيرم، زماني که من تحريم شدم درست 10 روز بعد از دادن پول به تامين اجتماعي بود.
وي افزود: همان موقع از امارات با وزير تماس گرفتم و اعلام کردم که در تأمين اجتماعي 4 ميليارد يورو پول دارم و چون 15 روز بيشتر وقت نداشتم از او خواستم تا با تامين اجتماعي هماهنگ کند که از 4 ميليارد يورو 2 ميليارد را به جايي که وزارت نفت ميخواهند حواله کنند و به من به اندازه 2 ميليارد يورو شرکت دهند و علت اين هم که به شرکت HK نگفتم اين بود که آنها هم همان روز تحريم شده بودند.
متهم نفتي تصريح کرد: بعد از اينکه از امارات به ايران آمدم پيش مرتضوي رفتم و گفتم دستم به دامنت، 2 ميليارد از مبلغ 4 ميليارد يورو را به هرجا که بانک مرکزي ميخواهد حواله کن، مرتضوي فيلمي را در مجلس پخش کرد و فرداي آن بازداشت شد اما يک روز بعد آزاد شد. بعد از آن ديگر نتوانستم مرتضوي را پيدا کنم و هرچقدر زنگ ميزدم جواب نميداد.
ب-ز خاطرنشان کرد: در نهايت وزير نفت با رئيس جمهور وقت صحبت کرد و مرتضوي را پيدا کردند، در يک جلسه مرتضوي گفت که چکها را بدهيد تا من کارها را انجام دهم، وزير نفت گفت که چک را به ما بدهيد و ما نامه ميزنيم به تامين اجتماعي و اين کار انجام ميشود.
وي تصريح کرد: در نهايت با هماهنگي بانک مرکزي و رئيس جمهور وقت، اين کار انجام شد، بعد از انجام کار در حالي که يک روز بيشتر از مهلتم باقي نمانده بود پيش مرتضوي رفتم تا امضا کند اما او گفت که تا ديروز مديرعامل بوده و حالا سرپرست است و ديگر کسي امضايش را قبول نميکند.
موارد فوق اظهارات بابک زنجاني بود که در آنها اسامي برخي را عنوان کرده بود؛ به نظر مي رسد هنگامي که کار وي به جاي باريک کشيد و خود را در يک قدمي طناب دار مشاهده کرد، اين اسامي را به زبان آورده است.
در هر حال تا کنون بابک زنجاني دفاعيات قابل توجهي را از خود ارائه کرده است که بايد منتظر ماند و ديد که شواهد و مدارک پگونه اسرار وي را بر ملا کرده و پاي چه کساني را به همراه وي به دادگاه باز مي کند؟